-8.72 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Kanshebbers 2020

Publicatiedatum: 24 december 2019                                                                                                      

Eind vorig jaar dachten wij nog aan een harde landing van de financiële markten. In het laatste kwartaal van 2018 daalden de aandelenkoersen sterk. Echter, vanaf de kerstperiode vorig jaar draaide het sentiment als een blad aan een boom om. 2019 werd een fantastisch beursjaar voor beleggers, ondanks de nodige economische afkoelingsverschijnselen en toenemende geopolitieke spanningen. Wat gaat beursjaar 2020 ons brengen?

De onderliggende ontwikkelingen in 2019 stemmen ons weinig gerust. Waarderingen zijn historisch gezien zeer hoog en handelsspanningen zullen ons inziens in 2020 opnieuw oplaaien. Populisme, met als uitvloeisel hevige protesten, zullen opnieuw het (internationale) nieuws gaan domineren. Wie onze lezing “Geld (r)evolutie, de strijd om de wereldmacht” al heeft bijgewoond, weet met welke tendensen wij rekening houden. Onze kanshebbers top 3 voor beursjaar 2020 spelen in op onze lange termijn visie. Daarbij dienen wij aan te merken dat wij wellicht worden aangezien als "zwartkijker", maar dat in onze beleggingsportefeuille wel degelijk ook rekening wordt gehouden met positieve scenario’s. Het is niet voor niets dat 2019 voor de Golden Crosses Beleggingsportefeuille ook gewoon een prima beursjaar is geweest. Er zullen niet veel partijen zijn die kunnen zeggen dat ze in het 4de kwartaal van 2018 niets verloren hebben en in 2019 een rendement hebben behaald van ongeveer 10%. In de beleggingswereld noemt men een dergelijke portefeuille een “all-weather” aanpak. Wat het beleggingsweer ook gaat worden in 2020, wij hebben er vertrouwen in dat wij goed gepositioneerd zijn en niet compleet verrast zullen worden.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een uitgebreide toelichting van onze kanshebbers top 3:
Wilt u niets missen van alle publicaties van Golden Crosses, neem dan een abonnement op onze Beursvisie. U krijgt inzage in alle eerder gepubliceerde Beursvisies. Abonnees hebben tevens volledig inzicht in onze beleggingsportefeuille, de onderliggende mutaties en de selectielijst Fondsen & Trackers met de meest aantrekkelijke beleggingsfondsen en trackers per beleggingscategorie. Hierdoor beschikken abonnees over een unieke manier om beter, makkelijker, goed onderbouwd en op transparante wijze zelf te beleggen.

Wilt u meer weten over de voordelen die een abonnement op de Beursvisie u kunnen bieden? Klik dan hier voor een uitgebreide toelichting.  

 
Aanmelden voor abonnement Beursvisie
 
 


AGENDA

NIEUWS

 • 17 augustus 2020

  Nieuwe AEX-analyse

  Lees meer
 • 15 augustus 2020

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 27 juli 2020

  Videoreeks Golden Crosses vernoemd in column De Telegraaf

  Lees meer
 • 3 juli 2020

  Videoreeks 'economie adhv gezelschapsspellen'

  Lees meer
 • 3 juli 2020

  Nieuwe Selectielijst Fondsen en Trackers

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter