0.00 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Trendstatusoverzicht

                                                                                                                                                      

In onze Beursvisie heeft het Trendstatus overzicht een vaste rubriek. Dit overzicht geeft in één oogopslag de status van ons beleggingsmodel weer. Een model wat wij in 2017 hebben ontwikkeld op basis van diverse macro-economische variabelen, waarderingsratio's, consensus, geopolitieke variabelen etc. Oftewel de fundamentele analyse (FA). Ook geeft ons beleggingsmodel een weging aan onze risico-indicator op basis van technische analyse (TA). Door de FA status met de TA status te combineren, ontstaat er meer zekerheid over de waarschijnlijke richting en betrouwbaarheid van de trend voor de verschillende onderliggende beleggingscategorieën.

In ons beleggingsmodel zijn alle beleggingscategorieën (aandelen, vastgoed, grondstoffen, en obligaties) vertegenwoordigd. Zelfs de belangrijkste wereldvaluta. Tevens zijn de beleggingscategorieën onderverdeeld in verschillende regio’s. Voor bijvoorbeeld de beleggingscategorie aandelen zijn behalve wereldwijde aandelen ook de regio’s Europa, opkomende markten, Japan, Noord Amerika en Pacific excl. Japan opgenomen. Immers, gaat het in de ene regio slecht, dan gaat het wellicht beter in de andere regio.

Wekelijks actualiseren wij ons beleggingsmodel met gegevens over bijvoorbeeld werkloosheid, economische groei, rente, loonstijgingen etc. Immers, deze belangrijke gegevens zeggen iets over de gezondheid cq status van een economie en/of regio en daarmee over mogelijke koopkansen voor onze beleggingsportefeuille.

Al deze gegevens verwerken wij in het Trendstatus overzicht. Oftewel, het Trendstatus overzicht geeft in één handig A4-formaat de status van ons beleggingsmodel weer. Via het Trendstatus overzicht kunt u in één oogopslag zien welke beleggingscategorieën het meeste perspectief bieden. Dit overzicht kan als leidraad dienen voor de asset allocatie van een beleggingsportefeuille. Een wekelijkse blik op dit overzicht zorgt ervoor dat u uw portefeuille op hoofdlijnen prima kunt (bij)sturen.Wilt u meer weten over ons Trendstatus overzicht en wat u ermee kunt doen? Bekijk dan onze video op het Golden Crosses YouTube kanaal.

NIEUWS

Twitter