0.00 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Beleggingsspel

                                                                                                                                           

Het beleggingsspel is een leuke en leerzame manier om kennis te maken met de economie en de beurs, waarbij het competitieve element van het spel altijd zorgt voor levendige discussies en veel enthousiasme.

Het Golden Crosses Beleggingsspel is gebaseerd op waargebeurde ontwikkelingen, zowel economisch als op de beurs, in de periode vanaf 1 januari 2007 tot heden. Het beursspel bestaat uit meerdere spelrondes (minimaal 3, maximaal 5). Tijdens iedere spelronde wordt een economische situatieschets van het Centraal Plan Bureau, inclusief een tabel met de belangrijkste internationale kerngegevens, aan de deelnemers voorgelegd. Er kan individueel of in groepsverband aan het spel worden deelgenomen.

Aan de hand van de economische situatieschets proberen de deelnemers hun fictieve vermogen zo goed mogelijk te beleggen, zonder dat zij vooraf kennis hebben welk beleggingsjaar het betreft. Na 10 minuten worden de invulformulieren ingenomen en verwerkt in de computer, waar ze worden afgezet tegen de werkelijke rendementen. In de tussentijds geven wij een toelichting over hoe wij als professional naar deze economische informatie kijken en hoe wij deze vervolgens verwerken in een passende portefeuille. Zoals zo vaak, is beleggen achteraf gezien makkelijk, maar valt vooraf een goede inschatting niet altijd te maken. Na iedere spelronde zullen wij het betreffende beleggingsjaar met u evalueren. Wij geven u nuttige tips die direct in de dagelijkse praktijk gebruikt kunnen worden. Ieder beleggingsjaar, spelronde, duurt ongeveer 20 à 25 minuten. Afhankelijk van de beschikbare tijd zullen 3 tot 5 spelronden worden gespeeld.

De deelnemer krijgt door het spel inzicht in de wisselwerking tussen economie en beurzen. Aan het einde van het beursspel zal de deelnemer of groep met het hoogste rendement als winnaar worden uitgeroepen en hiermee eeuwige roem in zijn of haar gezelschap vergaren. Onze ervaring is dat ook niet-beleggers het spel als zeer interessant ervaren. Economie heeft tenslotte op ons allemaal betrekking.

Mocht u interesse hebben in ons beleggingsspel, neem dan contact met ons op. Wij garanderen u een gezellige en leerzame bijeenkomst.

Referenties


27 maart 2021

1Vermogensbeheer te Bussum
Theorie, spel, interactie, entertainment, alles zit in het beleggingsspel. De afwisseling tussen spel en theorie is mooi gebalanceerd. Ook laagdrempelig. Iets als een tabel met reken- versus meetkundig rendement is voor iedereen interessant en verhelderend. Was erg leuk op deze manier. Een vierde spelronde had van mij ook nog wel gemogen.
Jim Tehupuring, partner
1Vermogensbeheer
Door IEX Gouden Stier in 2016 genomineerd tot beste beleggingsexpert

27 maart 2021

Index Capital Vermogensbeheer te Breda
Marco Knulst en Wendy Franken hebben recent voor onze Index Capital Academy het beleggingsspel verzorgd. Het was een topavond waarbij de presentatie van Marco enthousiast en inhoudelijk uitstekend was. Via een leuk en toegankelijk spel werden de deelnemers snel vertrouwd met de vele valkuilen van beleggen. Een aanrader!
Hans Dubbeldam, partner
Index Capital Vermogensbeheer
Door IEX Gouden Stier in 2020 uitgeroepen tot beste vermogensbeheerder van Nederland
Winnaar FD Gazellen Award 2019

26 maart 2021

Ik heb gisteravond met plezier meegedaan aan het online beleggingsspel. Het was een interessante avond waar ik veel van opgestoken heb. Ik wist niet dat de macro-economische ontwikkelingen zo'n grote impact hebben op de individuele aandelen. Al met al was het een leuke en leerzame avond.

De heer A. Verschoore


26 maart 2021

Ik vond het heel interessant, waarbij ik moet zeggen dat ik geheel onbekend ben met de inhoudelijke kant van de materie. Daarom leerzaam en wanneer ik 30 jaar jonger zou zijn met dezelfde economische situatie als vandaag (lage rente etc.) dan zou ik zeker verder in de materie duiken. Complimenten voor de uitstekende vormgeving en de technische uitwerking. Ik was onder de indruk! Veel succes verder met dit Beleggingsspel.

De heer P. Drabbe


4 augustus 2017

Rabobank Amerstreek
Golden Crosses heeft eerder dit jaar voor onze bank twee workshops georganiseerd en begeleid in het kader van beginnen met beleggen. Tijdens deze sessies konden relaties op een dynamische manier kennis maken met de wereld van beleggen. Door middel van een interactief beleggingsspel werden klanten meegenomen in uiteenlopende beursjaren en welke consequenties op het rendement de specifieke keuzes teweegbrachten. Marco en Wendy hebben deze twee evenementen tot een succes gemaakt door hun professionele opzet en de flexibiliteit die zij hebben om in te spelen op de verschillende kennisniveaus van het publiek. Daarnaast werd ook de Rabobank en haar beleggingsfilosofie goed tot uiting gebracht. Kortom een evenement dat zowel door klanten als door mij als zeer positief werd ervaren.
Antoine Leemans
Manager Private Banking

 

19 juli 2017

Rabobank Drachten Friesland Oost
Het beleggingsspel van Golden Crosses is laagdrempelig en wordt met veel enthousiasme gepresenteerd. Naast de Timing-methodiek van Marco wordt de Beleggingsaanpak van de Rabo geprezen. Er wordt in groepjes gespeeld, waardoor er een fanatiek spelelement ontstaat. Na elke ronde is er inhoudelijke terugkoppeling waar jong en oud van kunnen leren. Onze klanten vonden het een leerzame en enerverende avond!
Peter van Peski
Manager Private Banking

 

13 juli 2017

Rabobank Drechtsteden 
Golden Crosses heeft voor onze klanten meerdere beleggingsspellen georganiseerd. Het was overduidelijk dat het leiden van het spel voor Marco en Wendy net zo leuk was als het meedoen voor onze klanten. Het is alweer een maand geleden, maar nog steeds mag ik complementen van onze klanten ontvangen. Dat zegt voor mij genoeg over hoe gepassioneerd en professioneel Marco en Wendy dit aanpakken.

In het najaar willen we onze klanten wederom op een leuke manier kennis laten maken met de dynamische wereld van Beleggen. Uiteraard staan we dan weer samen met Golden Crosses voor de “groep”. Ik kijk er nu al naar uit!
Arne du Burck
Manager Financieel Advies

 

4 mei 2017

Junior Kamer Zeeuws Vlaanderen
Tijdens een training gegeven door Wendy en Marco van Golden Crosses heeft JCI Zeeuws Vlaanderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met beleggen. Het was een erg leerzame avond waarbij de basis is gelegd voor het beleggen. Een aanrader. Wij gaan op zoek naar de golden cross!

 
23 maart 2017

Beleggingsstudieclub "De hoogte in", Nieuw-Vossemeer
De aanwezigen vonden het een leerzame bijeenkomst in een gezellige en ontspannen sfeer.
Het spel was interessant met eye openers.
Het meest interessant vond men toch wel de beleggingsmethode van Golden Crosses.
De methode met de lijntjes van het 50 daags en 200 daags gemiddelde.

 

21 februari 2017

Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen
Golden Crosses heeft voor onze beleggende klanten een middag en avondprogramma verzorgd. Het waren interactieve sessies waarbij de klanten, naast het inzicht in het gevolg van hun beleggingsbeslissingen, op een aangename manier met elkaar samen hebben gewerkt. Het beleggingsspel is deskundig begeleid door Marco en Wendy en zeker een aanrader voor relaties die op een educatieve en informele wijze meer over de achtergrond van het thema Beleggen willen weten.
Ronald van Hintum
Manager Private Banking

 

17 februari 2017

Lionsclub West Zeeuwsch Vlaanderen

Langs deze weg wil ik Golden Crosses van harte danken voor de presentatie van afgelopen vrijdag 17 februari j.l. aan de Lionsclub West Zeeuwsch Vlaanderen in de Mauritshof te Ijzendijke. De leden werden ingedeeld in tafeltjes van vier personen, die bij een beleggingsspel hun "talenten" konden tonen. De wijze van presenteren van Uw beiden was duidelijk en boeiend. De tijd vloog voorbij en nadien werd nog lang nagepraat door ieder. Nogmaals dank voor het gebodene die avond.
Veel succes toegewenst voor de toekomst.
Met vriendelijke groet,
Mr W.L.M. Cornelissens

 

9 november 2016

Rabobank Merwestroom
Golden Crosses heeft voor Rabobank Merwestroom een Beleggingsspel georganiseerd. Gedurende vier spelrondes ging een groep van 30 klanten de strijd met elkaar aan om het fictieve vermogen zo goed mogelijk te beleggen. Het spel heeft competitieve en educatieve elementen. Het nabespreken van elke spelronde was educatief en bood de deelnemers toegevoegde waarde. Golden Crosses gaf de deelnemers nuttige tips die zij in de praktijk direct in kunnen zetten.

Het fanatisme tussen de teams en de discussies onderling over beleggingsbeleid en -beslissingen waren heel leuk om te ervaren. Samen met onze klanten kijken wij met plezier terug op een succesvolle avond.

 

19 februari 2016

Ondernemersvereniging Samen Sterk Sluiskil
Op 1 februari 2016 heeft Golden Crosses een deel van de leden van Ondernemersvereniging Samen Sterk Sluiskil middels het zogenaamde ‘Beleggingsspel’ laten kennismaken met de wereld van de beurs en het beleggen. Zij hebben hiertoe speciaal een spel ontwikkeld waarbij de deelnemers in teams worden gedeeld en elk team hetzelfde startkapitaal in 3 tot 5 rondes moet beleggen in de verschillende soorten aandelen, grondstoffen en/of obligaties, dan wel het geld als spaartegoed weg te zetten.

Wat het extra spannend maakt is dat de deelnemers dit fictief doen in een bepaald jaar uit het verleden, en de rendementen dus ook werkelijk bepaald worden. De deelnemers weten echter niet over welk jaar het gaat, maar kunnen aan de hand van de economische verkenning die wordt uitgereikt hier wel zelf een inschatting van maken. Deze kennis kan van invloed zijn op de te maken keuzes bij het beleggen.

Na elke ronde wordt gekeken hoeveel rendement elk team heeft gemaakt. De volgende ronde vangt aan met het restkapitaal! Aan het eind van het spel is het best mogelijk dat de behaalde rendementen per team nogal uiteen lopen! Telkens wordt door Golden Crosses uitvoerig ingegaan op de tendensen en trends die zich in de gekozen jaren zich hebben voorgedaan en hoe men hier op een goede wijze op had kunnen inspelen. Hierbij wordt niet expliciet uitgegaan van enorm te behalen winsten, maar ook juist uitgelegd hoe ook in zeer moeilijke tijden goede beslissingen nodig zijn om niet al het opgebouwde kapitaal in één slecht jaar te verliezen.

De brede uitleg en diepgang ten aanzien van de wereld economie en de invloed hiervan op bepaalde verschillende sectoren werd als zeer interessant ervaren door de deelnemers van de Ondernemersvereniging, onder wie ook onervaren beleggers aanwezig waren voor wie deze avond een allereerste kennismaking was met beleggen. Daarnaast zorgt het spel element voor een gezellige subtiele competitie.

Maar vooral de enthousiaste begeleiding en toelichting van Wendy Franken en Marco Knulst maakten de avond meer dan geslaagd en voor herhaling vatbaar. Onze interesse is zeer zeker gewekt.

 

Portefeuille invulformulier

NIEUWS

Twitter