-10.04 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Kanshebbers 2019

Terug

Duur was de mode in 2017. Duur werd duurder, goedkoop werd goedkoper. Beleggingen die aan het begin van het beursjaar 2017 al hoog gewaardeerd waren, stegen in koers. Eind 2017 was het gemiddelde van 4 waarderingsratio’s in onderstaande grafiek 101%.

Begin december 2018 was de score 97%. Het is aantrekkelijker om nu te kopen dan het was aan het begin van 2018.  Sterker nog, inmiddels zijn aandelen in de uitverkoop gegaan en lijkt het erop dat wij teruggaan naar de MEAN, zoals professionals dat noemen.

Wij geloven in conjunctuurcycli, maar ook in langere economische golven die toegerekend kunnen worden aan industriële revoluties. Daarnaast geloven wij in sociale golven. Golven die onder andere gepaard gaan met extreme inkomens- en vermogensverschillen. Het lijkt erop dat wij ons ook rond een omslagpunt bevinden op dit gebied. Golfbewegingen zullen er altijd zijn. Wij weten alleen niet wanneer golven breken en hoe deze op de rotsen stuk slaan. Wordt het een zachte of harde landing?

2019 belooft een spannend beursjaar te worden. Gezien de nog steeds zeer hoge waarderingen voor Amerikaanse aandelen vanuit historisch perspectief, rekening houdend met de geopolitieke ontwikkelingen, het toenemende populisme en andere gevaren voor de financiële markten, hanteren wij een vrij defensief uitgangspunt voor onze kanshebbers van 2019.

Klik op onderstaande afbeelding voor onze kanshebbers van 2019.


AGENDA

NIEUWS

 • 18 mei 2020

  Nieuwe AEX-analyse

  Lees meer
 • 7 mei 2020

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 7 april 2020

  Videoreeks 'economie adhv gezelschapsspellen'

  Lees meer
 • 6 april 2020

  Nieuwe Selectielijst Fondsen en Trackers

  Lees meer
 • 1 april 2020

  Videoboodschap 'Verwantschap theorie' op website bullion dealer

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter