-10.04 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe AEX-analyse

Terug

De AEX-index, de hoofdgraadmeter van de Nederlandse beurs, vertegenwoordigt de koersontwikkeling van de 25 grootste ondernemingen gewogen naar marktkapitalisatie. Iedere 3 maanden analyseren wij de status van Nederlands belangrijkste beursindex. Wat wordt de vermoedelijke richting van de beurs? Welke aandelen binnen de index bieden de meeste kansen? Zijn Nederlandse aandelen over- of ondergewaardeerd?

Via de Golden Crosses beleggingsmethode laten wij in 5 stappen zien hoe wij gefundeerd op bovenstaande vragen een antwoord geven.

Op 12 oktober heeft de AEX-index een nieuw verkoopsignaal (dead-cross) gegeven. Het stoplicht staat op rood. Dit is het 4de verkoopsignaal in ruim 4 jaar tijd. Ook noteren er nog slechts 6 van de 25 onderliggende bedrijven in een golden cross fase. Weer 4 minder dan tijdens onze vorige kwartaalanalyse. De AEX-index is sinds onze laatste kwartaalanalyse opgeveerd terug tot aan de rode lijn, het 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Maar let op! Dat gebeurde in 2015 ook, waarna er een nieuwe dalingsfase volgde. Zolang de AEX er niet in slaagt om meer dan 3 onafgebroken dagen boven de rode lijn te noteren, is de kans op verdere koersdalingen volgens onze risico-indicator groot. Wij zijn dus gewaarschuwd! 

Bent u benieuwd naar de antwoorden en hoe het ervoor staat met de 25 grootste Nederlandse ondernemingen? Klik dan op onderstaande afbeelding en lees onze nieuwe AEX-analyse.


AGENDA

NIEUWS

 • 18 mei 2020

  Nieuwe AEX-analyse

  Lees meer
 • 7 mei 2020

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 7 april 2020

  Videoreeks 'economie adhv gezelschapsspellen'

  Lees meer
 • 6 april 2020

  Nieuwe Selectielijst Fondsen en Trackers

  Lees meer
 • 1 april 2020

  Videoboodschap 'Verwantschap theorie' op website bullion dealer

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter