-10.30 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Aankondiging afscheid ProBeleggen

Terug
Per 1 april eindigt onze inbreng bij ProBeleggen

Marco heeft vandaag officieel zijn afscheid aangekondigd als Pro bij ProBeleggen.

Onderstaand bericht is naar de volgers van ProBeleggen verstuurd:

Beste volger,

Het is tijd om mijn afscheid bij ProBeleggen aan te kondigen. Vanaf het najaar van 2015 ben ik aangesloten als Pro bij dit innovatieve beleggingsplatform. Een platform welke ik persoonlijk een warm hart toedraag, omdat ik weet hoe deze sector zich achter de schermen de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld. Ik heb u in de afgelopen 3,5 jaar geprobeerd mee te nemen in mijn stijl van beleggen, in mijn “anders denken”. Een verhaal over de manier hoe ik tegen de wereld aankijk en hoe ik, op basis daarvan, zelf beleg. Waarbij ik niet gedwongen wil worden om binnen allerlei lijntjes en kaders, die wettelijk worden afgedwongen en mijn inziens uiteindelijk alleen zullen resulteren in schijnzekerheid, te moeten beleggen. Ik ben het team van ProBeleggen zeer erkentelijk voor de kans die zij mij, en ook de andere Pro’s, bieden om een andere manier van beleggen te ventileren.

Helaas is gebleken dat de gemiddelde ProBeleggen volger weinig aansluiting heeft bij mijn lange termijn visie. Dit vind ik uiteraard spijtig, maar dit is voor mij geen reden om anders te gaan beleggen c.q. beleggingen te kopen die meer beleggers aanspreken. Het is namelijk mijn overtuiging dat wij tenderen naar een climax op de financiële markten. Voorzichtigheid is mijn inziens daarbij passend. U zult gemerkt hebben dat mijn portefeuille zich bovengemiddeld goed gedraagt tijdens negatieve beursperiodes. Het eerste deel van 2016 en het laatste kwartaal van 2018 waren dan ook zeer turbulente periodes, waarin mijn portefeuille bewees wat het verschil is tussen een defensieve allocatie en een wat meer risicovolle benadering. Ik zal dan ook, nadat ik op 1 april stop bij ProBeleggen, op dezelfde voet verder gaan met mijn beleggingen en  met het beheren van mijn eigen portefeuille.

Helaas voor mij, waren de afgelopen 3,5 jaar per saldo nog steeds positief voor de aandelenbelegger. Hierdoor is mijn portefeuille niet goed uit de verf gekomen. Dit betekent niet dat ik de handdoek in de ring ga gooien. Zoals aangegeven blijf ik op dezelfde wijze verder beleggen en blijf communiceren over de geopolitieke en macro-economische ontwikkelingen in de wereld. Daarbij zal ik me blijven focussen op de aanstaande grote verandering in ons financiële systeem. Het is niet de vraag óf dit gaat gebeuren maar wanneer dit gaat gebeuren. Onze geschiedenis wijst immers uit dat grote veranderingen (spreekwoordelijk) vaak als donderslag bij heldere hemel plaatsvinden. Dit benadruk ik tijdens de vele lezingen die ik hierover mag geven. In mijn lezing “Geld (R)evolutie, de strijd om de wereldmacht” neem ik mijn publiek mee in een intrigerend verhaal van meer dan 1,5 uur. Eigenlijk is het aanhoren van deze lezing noodzakelijk om mijn geschreven publicaties in een betere context te kunnen plaatsen. Dit is dan ook mijn aanbeveling naar ProBeleggen. Blijf doorgaan op de huidige voet, maar zorg dat er contact ontstaat tussen de volgers en de Pro. De huidige digitale revolutie brengt veel verbetering, maar zorgt ook voor sociale vervreemding.

Mijn persoonlijke band met Albert Jellema en Jim Tehupuring, de eigenaren van ProBeleggen, is zeer vriendschappelijk. Wij hebben grote waardering voor ieders bijdrage. Hoewel ik vanaf 1 april niet meer te volgen ben via ProBeleggen, zal er regelmatig een publicatie van mij verschijnen via DeAandeelhouder.nl. Daarnaast worden mijn macro-economische en geopolitieke inzichten gebruikt bij 1Vermogensbeheer. Degenen die vertrouwen hebben in mijn visie en aanpak worden daarbij geheel ontzorgd. De portefeuille op basis van de “Golden Crosses” inzichten is via vermogensbeheer nog krachtiger omdat wet- en regelgeving ervoor gezorgd heeft dat veel beleggingsfondsen en trackers niet meer gekocht kunnen worden door u (als particulier) en mij (als Pro via ProBeleggen). Via 1Vermogensbeheer kunnen de beste fondsen en trackers worden geselecteerd én aangekocht.

De tijd die ik nu investeer in mijn economische visie publicaties voor ProBeleggen, ga ik na 1 april gebruiken voor verdere verdieping op de aandachtsgebieden als macro-analist voor 1Vermogensbeheer, het geven van lezingen en beleggingscursussen, het maken van beleggingsvideo’s en uiteraard het blijven schrijven voor websites zoals DeAandeelhouder.nl en GoldenCrosses.nl.

Ik sluit af door nogmaals de directie van ProBeleggen te bedanken voor hun vertrouwen in mij en mijn “anders denken”. Daarnaast wens ik de overige Pro’s veel goede beleggingsbeslissingen toe. Maar bovenal wil ik u als volger bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen in de afgelopen periode. Ik hoop dat mijn “andere” blik uw inzichten hebben verbreed en wens u uiteraard heel veel succes op de beurs.


AGENDA

NIEUWS

 • 18 mei 2020

  Nieuwe AEX-analyse

  Lees meer
 • 7 mei 2020

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 7 april 2020

  Videoreeks 'economie adhv gezelschapsspellen'

  Lees meer
 • 6 april 2020

  Nieuwe Selectielijst Fondsen en Trackers

  Lees meer
 • 1 april 2020

  Videoboodschap 'Verwantschap theorie' op website bullion dealer

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter