-10.04 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe AEX-analyse

Terug

De AEX-index, de hoofdgraadmeter van de Nederlandse beurs, vertegenwoordigt de koersontwikkeling van de 25 grootste ondernemingen gewogen naar marktkapitalisatie. Iedere 3 maanden analyseren wij de status van Nederlands belangrijkste beursindex. Wat wordt de vermoedelijke richting van de beurs? Welke aandelen binnen de index bieden de meeste kansen? Zijn Nederlandse aandelen over- of ondergewaardeerd?

Via de Golden Crosses beleggingsmethode laten wij in 5 stappen zien hoe wij gefundeerd op bovenstaande vragen een antwoord geven.

Op 12 oktober 2018 had de AEX-index een verkoopsignaal (dead-cross) gegeven. Maar tijdens onze laatste kwartaalanalyse (peildatum 14 februari 2019) was de AEX-index opgeveerd tot aan de rode lijn, het 200-daags voortschrijdend gemiddelde. De AEX heeft ondertussen succesvol deze scheidslijn getest en is opwaarts uitgebroken. Het koopsignaal (golden cross) volgde eind maart. De stijgende trend is krachtig want 16 van de 24 onderliggende bedrijven noteren in een golden cross fase. 10 meer dan tijdens onze vorige kwartaalanalyse. Echter, subjectief lijkt er inmiddels sprake van een 4-dubbele top!

Bent u benieuwd naar de antwoorden en hoe het ervoor staat met de 24 grootste Nederlandse ondernemingen? Klik dan op onderstaande afbeelding en lees onze nieuwe AEX-analyse.


AGENDA

NIEUWS

 • 18 mei 2020

  Nieuwe AEX-analyse

  Lees meer
 • 7 mei 2020

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 7 april 2020

  Videoreeks 'economie adhv gezelschapsspellen'

  Lees meer
 • 6 april 2020

  Nieuwe Selectielijst Fondsen en Trackers

  Lees meer
 • 1 april 2020

  Videoboodschap 'Verwantschap theorie' op website bullion dealer

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter