-10.04 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Video: Geopolitieke actualiteit

Terug
Premier van Maleisië spreekt openlijk over situatie in de wereld


Deze week werden wij via de website www.marketupdate.nl gewezen op een speech van de Maleisische premier Mahathir bin Mohamad. Deze speech gaf hij tijdens het forum "The future of Asia". Wij vonden zijn speech dermate interessant dat wij u hiervan graag op de hoogte stellen.

Zijn verhaal heeft sterke overeenkomsten met onze kijk op de wereld. Tijdens zijn circa 45 minuten durende betoog staat hij stil bij de verziekte internationale verhoudingen. Over de rol van de VS als wereldmacht, die onwillekeurig iedereen de wetten voorschrijft. Hij praat ook openlijk over de rol van China. Maleisië is uiteraard sterk afhankelijk van de Chinezen. Het wordt volgens hem hoog tijd dat de wereldverhoudingen via rechtvaardige juridische regels worden bepaald en afgedwongen. Niet door wereldmachten die andere landen de wetten voorschrijven en/of dreigen met bepaalde sancties, maar door supranationale instituten waarbij geen vetorechten zijn. Er zijn onafhankelijke scheidsrechters nodig om de geglobaliseerde wereld vreedzaam samen te laten leven. Het betekent volgens de premier ook dat het financiële systeem herzien moet worden, want een systeem met een reservevaluta van één of meerdere landen is niet wenselijk of houdbaar. Hij ziet weer een rol weggelegd voor goud in het internationale betalingsverkeer.

Oordeel zelf, maar wij vonden de bijdrage van premier Mahathir bin Mohamad zeer de moeite waard. U zult het actuele nieuws weer beter begrijpen.

Klik op onderstaande afbeelding voor de video:

 

 


AGENDA

NIEUWS

 • 18 mei 2020

  Nieuwe AEX-analyse

  Lees meer
 • 7 mei 2020

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 7 april 2020

  Videoreeks 'economie adhv gezelschapsspellen'

  Lees meer
 • 6 april 2020

  Nieuwe Selectielijst Fondsen en Trackers

  Lees meer
 • 1 april 2020

  Videoboodschap 'Verwantschap theorie' op website bullion dealer

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter