-10.04 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Marco Knulst geïnterviewd door NOS inzake goud

Terug

Marco Knulst is, uit hoofde van zijn functie als analist bij 1Vermogensbeheer uit Bussum, geïnterviewd door de NOS over de recente stijging van de goudprijs. Als macro-econoom en bovengemiddeld onderlegt in geopolitiek, behavioral finance en financiële geschiedenis waardoor hij vele verbanden kan leggen, komt de prijsstijging van goud (en de andere edelmetalen) voor hem niet uit de lucht vallen.

"Spanning aan de tafel" is het kopje boven de alinea waarin hij een vergelijking maakt met het monopoliespel. Als alle spelers aan de tafel ook zelf als bank gaan spelen zonder gecoördineerd toezicht en onderliggende afspraken, dan ontstaat er vals spel en dus spanning. En die spanning ziet hij nu ook terug op het geopolitieke toneel. Als de onderliggende spanningen verder toenemen, alvorens er diplomatieke overeenstemming is over nieuwe spelregels voor hervorming van het financiële systeem welke een betere afspiegeling zijn van de machtsverhoudingen in de wereld, dan hebben edelmetalen de beste kansen om te profiteren.

Ook Georgette Boele, valuta en edelmetaalspecialist bij ABN Amro, die hierover is geïnterviewd door de NOS is positief en voorspelt een goudprijs van USD 1500 in 2020.

Klik op onderstaande link om het hele interview te lezen.

                                     

AGENDA

NIEUWS

 • 18 mei 2020

  Nieuwe AEX-analyse

  Lees meer
 • 7 mei 2020

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 7 april 2020

  Videoreeks 'economie adhv gezelschapsspellen'

  Lees meer
 • 6 april 2020

  Nieuwe Selectielijst Fondsen en Trackers

  Lees meer
 • 1 april 2020

  Videoboodschap 'Verwantschap theorie' op website bullion dealer

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter