-8.72 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe Dow Jones-analyse

Terug

De Dow Jones Industrial Average Index (afgekort: Dow Jones) is de oudste Amerikaanse aandelenindex met 30 grote ondernemingen zoals Apple, Nike, Intel Corp. en farmaceut Pfizer. Iedere 3 maanden analyseren wij de status van deze belangrijke Amerikaanse beursindex. Wat wordt de vermoedelijke richting van de beurs? Welke aandelen binnen de index bieden de meeste kansen? Zijn Amerikaanse aandelen over- of ondergewaardeerd?

Via de Golden Crosses beleggingsmethode laten wij in 5 stappen zien hoe wij gefundeerd op bovenstaande vragen een antwoord geven.

Deze Dow Jones-analyse had niet op een beter moment getimed kunnen worden. De Dow Jones-index noteert sinds 18 maart jl. weer in een golden cross-fase. Het koopsignaal vond plaats rond het all-time high. Maar op 5 augustus sloot de Dow Jones vrijwel exact op het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (de rode lijn). Deze rode lijn vertegenwoordigt de scheidslijn tussen een stijgende of dalende (beurs)trend. Dit is de 5de keer dit jaar dat de rode lijn wordt getest. Tot nu toe herpakten beleggers zich op tijd. Gaat dit nu ook weer gebeuren? Blijven beleggers positief gestemd, ondanks de alsmaar toenemende geopolitieke spanningen? Tot vorige week was er geen spoor van onrust te bespeuren op de financiële markten en opeens slaat de paniek toe. Beurzen zijn in de ban van de handelsoorlog tussen de VS en China. De gemoederen lijken steeds verder verhit te raken. Een recessie lijkt onafwendbaar.

Aan de hand van beleggingsmethode leggen wij uit hoe wij momenteel de kansen zien voor Amerikaanse aandelen. Het zou ons niet verbazen als het verloop van 2019 een kopie wordt van beursjaar 2018. Ook toen begon het beursjaar aanvankelijk zeer goed, maar eindigde uiteindelijk met een behoorlijk jaarverlies.

Bent u benieuwd naar de antwoorden en hoe het ervoor staat met 30 iconische Amerikaanse ondernemingen?

Klik dan op onderstaande afbeelding en lees onze nieuwe Dow Jones-analyse.

 


AGENDA

NIEUWS

 • 17 augustus 2020

  Nieuwe AEX-analyse

  Lees meer
 • 15 augustus 2020

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 27 juli 2020

  Videoreeks Golden Crosses vernoemd in column De Telegraaf

  Lees meer
 • 3 juli 2020

  Videoreeks 'economie adhv gezelschapsspellen'

  Lees meer
 • 3 juli 2020

  Nieuwe Selectielijst Fondsen en Trackers

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter