-18.33 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe Dow Jones-analyse

Terug

De Dow Jones Industrial Average Index (afgekort: Dow Jones) is de oudste Amerikaanse aandelenindex met 30 grote ondernemingen zoals Apple, Nike, Intel Corp. en farmaceut Pfizer. Iedere 3 maanden analyseren wij de status van deze belangrijke Amerikaanse beursindex. Wat wordt de vermoedelijke richting van de beurs? Welke aandelen binnen de index bieden de meeste kansen? Zijn Amerikaanse aandelen over- of ondergewaardeerd?

Via de Golden Crosses beleggingsmethode laten wij in 5 stappen zien hoe wij gefundeerd op bovenstaande vragen een antwoord geven.

De euforische stemming op de financiële markten is weer helemaal terug. De Dow Jones-index bereikte een nieuw all-time high. Ondanks de huidige fundamentele hoge waarderingen voor Amerikaanse aandelen (91% overwaardering), wijst onze risico-indicator op een grote mate van waarschijnlijkheid voor verdere koersstijgingen. Ondanks de huidige recordreeks is het onderliggende sentiment ten opzichte van onze vorige kwartaalanalyse op 6 november 2019 nog iets verbeterd. Blijven beleggers positief gestemd? Ondanks de alsmaar toenemende geopolitieke spanningen waar nu ook nog het coronavirus is bijgekomen.

Ondanks het zeer positieve sentiment, beginnen wij deze kwartaalanalyse met een waarschuwing. De trend van de Dow Jones is zelfs zo sterk dat onze overdrijvingsindicator bijna wijst op een verhoogde kans op een tussentijdse correctie richting de rode lijn (het 200-daags voortschrijdend gemiddelde). De rode lijn die de scheidslijn tussen een stijgende of dalende (beurs)trend vertegenwoordigt.

Aan de hand van de Golden Crosses Beleggingsmethode leggen wij uit hoe wij momenteel de kansen zien voor Amerikaanse aandelen. Bent u benieuwd naar de antwoorden en hoe het ervoor staat met 30 iconische Amerikaanse ondernemingen?

Klik dan op onderstaande afbeelding en lees onze nieuwe Dow Jones-analyse.


AGENDA

NIEUWS

Twitter