-8.72 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe Dow Jones-analyse

Terug

De Dow Jones Industrial Average Index (afgekort: Dow Jones) is de oudste Amerikaanse aandelenindex met 30 grote ondernemingen zoals Apple, Visa, Intel Corp. en farmaceut Pfizer. Iedere 3 maanden analyseren wij de status van deze belangrijke Amerikaanse beursindex. Wat wordt de vermoedelijke richting van de beurs? Welke aandelen binnen de index bieden de meeste kansen? Zijn Amerikaanse aandelen over- of ondergewaardeerd?

Via de Golden Crosses beleggingsmethode laten wij in 5 stappen zien hoe wij gefundeerd op bovenstaande vragen een antwoord geven.

In onze vorige kwartaal analyse (5 februari) wezen wij al op de gevaren van een crash zoals die van 1987. In onze visie was het onvermijdelijk dat dit een keer zou gebeuren, maar wanneer valt vooraf nooit te voorspellen. Achteraf gezien steeg de index nog ca. 100 punten voordat de coronacrisis hard toesloeg. Beleggers ruilden hun euforische gevoel in voor angst. Maar de Dow Jones-index is aan een wilde achtbaanrit begonnen, nu centrale bankiers en regeringen een nieuw monetair vaccin hebben gevonden. Zij kopen praktisch alle assets op; zoals aandelen, ETF’s en zelfs junkbonds. De dosis wordt flink verhoogd. Het virus gaat meer slachtoffers eisen dan alleen degenen die direct worden getroffen. Wij eindigen dus ook deze kwartaalanalyse met een waarschuwing. De risico-indicator wijst momenteel op een lange termijn dalende trend.  Hoewel de Dow Jones-index de laatste paar weken fors is hersteld, houden wij rekening met een nieuwe dalingsfase.

Aan de hand van de Golden Crosses Beleggingsmethode leggen wij uit hoe wij momenteel de kansen zien voor Amerikaanse aandelen. Bent u benieuwd naar de antwoorden en hoe het ervoor staat met 30 iconische Amerikaanse ondernemingen?

Klik dan op onderstaande afbeelding en lees onze nieuwe Dow Jones-analyse. 


AGENDA

NIEUWS

 • 17 augustus 2020

  Nieuwe AEX-analyse

  Lees meer
 • 15 augustus 2020

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 27 juli 2020

  Videoreeks Golden Crosses vernoemd in column De Telegraaf

  Lees meer
 • 3 juli 2020

  Videoreeks 'economie adhv gezelschapsspellen'

  Lees meer
 • 3 juli 2020

  Nieuwe Selectielijst Fondsen en Trackers

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter