-8.72 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Videoreeks Golden Crosses vernoemd in column De Telegraaf

Terug

 


Onze videoreeks “economie aan de hand van gezelschapsspellen” is afgelopen weekend vernoemd in een column van Jim Tehupuring in De Telegraaf. Hierin vergelijken wij ons huidige financiële systeem en het massale gebruik van de geldpersen van centrale bankiers wereldwijd met het Monopoly spel.

Ook tijdens ons interview met de NOS in juli vorig jaar maakten wij deze passende vergelijking. "Spanning aan de tafel" is het kopje boven de alinea waarin wij de gelijkenis maken met het bekende Monopoly spel. Als alle spelers aan de tafel ook zelf als bank gaan spelen zonder gecoördineerd toezicht en onderliggende afspraken, dan ontstaat er vals spel en dus spanning. Deze spanning is duidelijk zichtbaar in de explosieve geopolitieke verhoudingen. Klik hier voor het NOS interview.

Sinds de oprichting van Golden Crosses proberen wij onze volgers de problemen van het financiële stelsel duidelijk te maken aan de hand van simpele voorbeelden die wij onderbouwen met spelfragmenten uit het Monopoly spel. Wekelijks leggen wij via korte videoberichten de zwakheden van het huidige financiële systeem bloot. Ook de landelijke beleggingswebsite www.DeAandeelHouder.nl deelt inmiddels onze videoreeks 'Economie aan de hand van gezelschapsspellen' met haar volgers. Aan de hand van Monopoly, Risk en Kolonisten van Catan laten wij zien dat de wereld tendeert naar een climax.

Leuk dat beursprofessional Jim Tehupuring onze inzichten op waarde weet in te schatten. Prima column! Want ook wij roepen al vele jaren dat liquiditeit niet de oplossing is. Sparen tegen 0% rente betekent dat u jaarlijks koopkracht verliest.


AGENDA

NIEUWS

 • 17 augustus 2020

  Nieuwe AEX-analyse

  Lees meer
 • 15 augustus 2020

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 27 juli 2020

  Videoreeks Golden Crosses vernoemd in column De Telegraaf

  Lees meer
 • 3 juli 2020

  Videoreeks 'economie adhv gezelschapsspellen'

  Lees meer
 • 3 juli 2020

  Nieuwe Selectielijst Fondsen en Trackers

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter