-9.41 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe AEX-analyse

Terug

De Nederlandse AEX gaf eind juli een koopsignaal. Echter, het 200-daags voortschrijdend gemiddelde, de rode lijn, vormt al weken een psychologische barrière waar de AEX maar geen afstand van kan nemen. Al ruim 2 maanden stagneert de opmars van de Nederlandse aandelenbeurs.

Tijdens onze vorige kwartaalanalyse, op 14 mei, noteerden slechts 3 van de 25 bedrijven in een golden cross-fase. Op dit moment staan 12 van de 25 bedrijven in een golden cross-fase. Waarbij 2 ondernemingen per saldo met een hoge waarschijnlijkheid binnenkort een koopsignaal gaan geven. Welke dit zijn kunt u lezen in onze nieuwe AEX-analyse.

Durft u (nog) in te stappen? “Wees niet hebzuchtig wanneer anderen dit zijn. Wees hebzuchtig wanneer anderen bevreesd zijn”, is één van de bekende uitspraken van Warren Buffett. Vooralsnog krijgt het koopsignaal van eind juli nog geen momentum. Inmiddels zitten wij al in een diepe recessie, gekenmerkt door een forse krimp van het Bruto Binnenlands Product in het 2de kwartaal met 8,5%. De periode van krimp kan nog weleens veel langer gaan duren, met de oplopende geopolitieke spanningen en het rondwarende corona virus.

Bent u benieuwd naar onze nieuwe AEX-analyse, klik dan op onderstaande afbeelding.

 


AGENDA

NIEUWS

 • 9 oktober 2020

  Videoreeks 'economie adhv gezelschapsspellen' compleet

  Lees meer
 • 5 oktober 2020

  Nieuwe Selectielijst Fondsen & Trackers

  Lees meer
 • 17 augustus 2020

  Nieuwe AEX-analyse

  Lees meer
 • 15 augustus 2020

  Nieuwe Dow Jones-analyse

  Lees meer
 • 27 juli 2020

  Videoreeks Golden Crosses vernoemd in column De Telegraaf

  Lees meer
 • Alles weergeven

Twitter