0.00 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe AEX-analyse

Terug

Wat een start van het beursjaar! Vorig jaar halveerde de Nederlandse AEX nog bijna, maar de afgelopen paar weken circuleert de koers rondom het hoogste punt ooit! Wel is er iets opvallends gaande. Al 6 weken is de hoogste koers van de AEX circa 720 punten. Maar elke keer weer zakt de AEX vervolgens terug waarbij de dieptepunten wekelijks dieper lijken te komen liggen. Zit er vermoeidheid in de opgaande trend?

Op het wereldtoneel is het nog steeds erg onrustig. De geopolitieke onrust neemt onderliggend toe, prijzen van goederen en diensten stijgen steeds harder, er zijn de nodige tekorten van computerchips en andere essentiële producten, leveringstijden lopen op, de rente op de kapitaalmarkt stijgt in reactie op de stijgende inflatie etc. Maar het goede nieuws voor de beurzen is dat centrale banken de financiële markten blijven voorzien van ruime monetaire stimulansen. En ook overheden laten hun tekorten flink oplopen om de economie maar te blijven stimuleren

Tijdens onze vorige kwartaalanalyse, op 14 februari 2021, noteerden er maar liefst 20 van de 25 bedrijven in een golden cross-fase, een stijgende trend. Op dit moment zijn dit er zelfs 22. In deze kwartaalanalyse geven wij specifieke aandacht aan de aandelen Adyen, Unilever en Prosus. Welke van deze 3 bedrijven geeft binnenkort mogelijk een koop- en/of verkoopsignaal?

In 5 stappen nemen wij u mee in de analyse van de AEX. Bent u benieuwd hoe wij momenteel de kansen inschatten van de belangrijkste Nederlandse beurs en hoe het ervoor staat met de 25 grootse onderliggende ondernemingen? Klik dan op onderstaande afbeelding.

  


NIEUWS

Twitter