0.00 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe Dow Jones-analyse

Terug

De Dow Jones Industrial Average Index (afgekort: Dow Jones) is de oudste Amerikaanse aandelenindex met 30 grote ondernemingen zoals Apple, Coca Cola, Visa en Microsoft. Iedere 3 maanden analyseren wij de status van deze belangrijke Amerikaanse beursindex. Wat wordt de vermoedelijke richting van de beurs? Welke aandelen binnen de index bieden de meeste kansen? Zijn Amerikaanse aandelen over- of ondergewaardeerd? Via de Golden Crosses beleggingsmethode laten wij in 5 stappen zien hoe wij gefundeerd op bovenstaande vragen een antwoord geven.

De Amerikaanse Dow Jones index noteert opnieuw rond een record hoogte. Echter, de stand van de index is vrijwel gelijk aan de stand die op 7 mei jl. al werd geraakt. Er lijkt dus sprake van een consolidatiefase. Lukt het de index om nieuwe records te gaan zetten? Of is deze consolidatie een signaal dat wijst op vermoeidheid en is een correctie aanstaande?

Zowel de coronapandemie als het voortslepende handelsconflict met China ontregelen de Amerikaanse economie die voortdurend extra monetaire en fiscale stimulansen nodig heeft om overeind te blijven. Volgens de CAPE- waarderingsmaatstaf zijn Amerikaanse aandelen maar liefst 128,5% overgewaardeerd! Ook de Buffett-indicator, genoemd naar de bekende investeerder Warren Buffett, geeft aan dat de aandelen waarderingen extreem hoog zijn. Waar gaat dit sprookje eindigen?

Bent u benieuwd hoe wij momenteel de kansen inschatten van de Amerikaanse beurs en hoe het ervoor staat met 30 Amerikaanse ondernemingen? Klik dan op onderstaande afbeelding.

 


NIEUWS

Twitter