0.00 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe Dow Jones-analyse

Terug

De Dow Jones Industrial Average Index (afgekort: Dow Jones) is de oudste Amerikaanse aandelenindex met 30 grote ondernemingen zoals Apple, Coca Cola, Visa en Microsoft. Iedere 3 maanden analyseren wij de status van deze belangrijke Amerikaanse beursindex. Wat wordt de vermoedelijke richting van de beurs? Welke aandelen binnen de index bieden de meeste kansen? Zijn Amerikaanse aandelen over- of ondergewaardeerd? Via de Golden Crosses beleggingsmethode laten wij in 5 stappen zien hoe wij gefundeerd op bovenstaande vragen een antwoord geven.

De Amerikaanse Dow Jones index noteert de afgelopen handelsdagen weer nieuwe records. Na een maandenlange stagnatiefase geeft onze risico-indicator aan dat de kans groot is dat de trend verder opwaarts zal continueren. Maar is de basis van de iconische aandelenindex fundamenteel gezien ook nog gezond? Volgens onze analyse is deze duidelijk in kracht aan het afnemen, ondanks de all-time highs.

Centrale bankiers en overheden halen alles uit de kast om de stijgende trend te continueren. Of ze er ook in slagen om de economie weer terug te krijgen op het niveau van voor de uitbraak van de coronacrash moet nog blijken. Want de schade is nog steeds enorm. Sommige sectoren profiteren sterk, maar er zijn ook sectoren die ernstig te lijden hebben. Dit is o.a. terug te zien bij stap 2. Volgens de CAPE- waarderingsmaatstaf zijn Amerikaanse aandelen maar liefst 136% overgewaardeerd! Waar gaat dit sprookje eindigen?

Bent u benieuwd hoe wij momenteel de kansen inschatten van de Amerikaanse beurs en hoe het ervoor staat met 30 Amerikaanse ondernemingen? Klik dan op onderstaande afbeelding.

 


NIEUWS

Twitter