0.00 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe AEX-analyse

Terug

De Nederlandse AEX geeft een waarschuwingssignaal. Er is nog steeds sprake van een golden cross-fase, oftewel een stijgende trend. Echter, op basis van de laatste reeks koersen is de kans groot dat een nieuwe dalingsfase aanbreekt.

Op het wereldtoneel is het nog steeds erg onrustig. De geopolitieke onrust neemt verder toe, prijzen van goederen en diensten stijgen steeds harder, er zijn de nodige tekorten van computerchips en andere essentiële producten, leveringstijden lopen op alsmede het aantal corona besmettingen. In de tussentijd geven centrale bankiers aan de rente te zullen gaan verhogen en opkoopprogramma’s verder af te bouwen. Geldpersen zullen de geopolitieke spanningen niet verlagen. Integendeel, eerder verhogen!

Op dit moment noteren slechts 15 van de 25 onderliggende bedrijven in een golden cross-fase. Echter, bij 5 van deze 15 bedrijven wijzen de koersen erop dat zij naar alle waarschijnlijkheid binnenkort een verkoopsignaal gaan geven c.q. een dead-cross gaan noteren. Welke dat zijn kunt u lezen in deze kwartaalanalyse. Wij geven tevens zwaargewicht ASML, BESI en Heineken extra aandacht.

In 5 stappen nemen wij u mee in de analyse van de AEX. Bent u benieuwd hoe wij momenteel de kansen inschatten van de belangrijkste Nederlandse beurs en hoe het ervoor staat met de 25 grootse onderliggende ondernemingen? Klik dan op onderstaande afbeelding.

  


NIEUWS

Twitter