0.00 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe Dow Jones-analyse

Terug
De Dow Jones Industrial Average Index (afgekort: Dow Jones) is de oudste Amerikaanse aandelenindex met 30 grote ondernemingen zoals Apple, Coca Cola, Visa en Microsoft. Iedere 3 maanden analyseren wij de status van deze belangrijke Amerikaanse beursindex. Wat wordt de vermoedelijke richting van de beurs? Welke aandelen binnen de index bieden de meeste kansen? Zijn Amerikaanse aandelen over- of ondergewaardeerd? Via de Golden Crosses beleggingsmethode laten wij in 5 stappen zien hoe wij gefundeerd op bovenstaande vragen een antwoord geven.

In onze vorige Dow Jones analyse gaf de index een waarschuwingssignaal. Onze verwachting voor de toekomst kwam 100% uit want begin maart volgde het verkoopsignaal (dead-cross). De basis van de bekendste beursgraadmeter ter wereld is wankel want minder dan de helft van de onderliggende bedrijven zit in een golden cross fase, een positieve trend. In 1 overzicht ziet u de status van elke onderneming. 

De inflatie van maart bedroeg meer dan 8,5% en is het hoogste niveau sinds 1981. In combinatie met de enorme geldcreatie van de laatste 12 jaar van de Federal Reserve zorgt dit voor een verhoogde kans op stagflatie. Tevens zorgt overheidsbeleid omtrent corona en economische sancties tegen Rusland, dat het land aan de vooravond staat van een waarschijnlijke recessie. Het voorlopende signaal op een recessie, een inverse rentestructuur, is reeds afgegeven. Op basis van 4 verschillende waarderingsmaatstaven zijn Amerikaanse aandelen maar liefst 137% overgewaardeerd ten opzichte van de gemiddelde waardering!

Bent u benieuwd hoe wij momenteel de kansen inschatten van de Amerikaanse beurs en wat wij te melden hebben over Apple, Mc Donalds en IBM? En in de stap ‘van de oplossing’ die resulteert in onbegrensd geluk. Klik dan op onderstaande afbeelding.
 
   

NIEUWS

Twitter