0.00 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Nieuwe AEX-analyse

Terug
Onze verwachting dat de AEX-index zou dalen is uitgekomen. Sinds 24 februari heeft de AEX zelfs een verkoopsignaal gegeven (death cross-fase). Toch valt het verlies vooralsnog mee met slechts 2%, wat voornamelijk het gevolg is van de zeer goede laatste beursdag. Gisteren sloot de AEX namelijk 2,82% hoger. Volgens de regels van onze risico-indicator blijft echter een neerwaarts vervolg het meest waarschijnlijke scenario.

Op het wereldtoneel blijft het erg onrustig. De geopolitieke spanningen blijven maar toenemen, prijzen van goederen en diensten stijgen steeds harder, er zijn de nodige tekorten op allerlei fronten, leveringstijden lopen verder op en de rente op de spaarrekening blijft maar 0% of zelfs negatief boven een bepaalde drempel. In de tussentijd zijn centrale bankiers eindelijk begonnen met het verhogen van de rente. Hoewel opkoopprogramma’s van obligaties worden afgebouwd, zien wij dit nog niet terug in de omvang van de balansen van centrale banken. Geldpersen zullen de geopolitieke spanningen niet verlagen. Integendeel, eerder verhogen! Dit geven wij al vele jaren aan.

Op dit moment noteren slechts 7 van de 25 onderliggende bedrijven in een golden cross-fase. Welke dat zijn kunt u lezen in deze kwartaalanalyse. De basis van de index is dus zeer zwak. Wij geven extra aandacht aan o.a. Heineken, Arcelor Mittal en Wolters Kluwer. Unibail-Rodamco-Westfield geeft zelfs een koopsignaal op deze peildatum en ook de koersvorming wijst op kracht. Zit er een overname in de lucht? Want de meeste vastgoedindices presteren zwak.

In 5 stappen nemen wij u mee in de analyse van de AEX. Bent u benieuwd hoe wij momenteel de kansen inschatten van de belangrijkste Nederlandse beurs en hoe het ervoor staat met de 25 grootse onderliggende ondernemingen? Klik dan op onderstaande afbeelding.

 

NIEUWS

Twitter