0.00 %
Beursvisie
Lees meer
DE GOLDEN CROSSES BELEGGINGSMETHODE
Lees meer
Grafiek van de dag
Lees meer

Referenties

25 maart 2021

1Vermogensbeheer te Bussum
Theorie, spel, interactie, entertainment, alles zit in het beleggingsspel. De afwisseling tussen spel en theorie is mooi gebalanceerd. Ook laagdrempelig. Iets als een tabel met reken- versus meetkundig rendement is voor iedereen interessant en verhelderend. Was erg leuk op deze manier. Een vierde spelronde had van mij ook nog wel gemogen.
Jim Tehupuring, partner
1Vermogensbeheer
Door IEX Gouden Stier in 2016 genomineerd tot beste beleggingsexpert

23 maart 2021

Index Capital Vermogensbeheer te Breda
Marco Knulst en Wendy Franken hebben recent voor onze Index Capital Academy het beleggingsspel verzorgd. Het was een topavond waarbij de presentatie van Marco enthousiast en inhoudelijk uitstekend was. Via een leuk en toegankelijk spel werden de deelnemers snel vertrouwd met de vele valkuilen van beleggen. Een aanrader!
Hans Dubbeldam, partner
Index Capital Vermogensbeheer
Door IEX Gouden Stier in 2020 uitgeroepen tot beste vermogensbeheerder van Nederland

Winnaar FD Gazellen Award 2019

25 november 2019

 

Beleggingsstudieclub "Nehalennia" te 's-Heer-Abtskerke (zld)
Beleggingsstudieclub “NEHALENNIA” uit ‘s-Heer-Abtskerke (zld) bestaat sinds 1985. Veel jaren werden wij gecoacht door verschillende banken, ook zijn er veel beleggingsadviseurs een presentatie wezen geven. De laatste jaren waren we een zelfstandig opererende club. Echter, onze leden zoeken permanent naar wegen om hum kennis te vergroten. Die weg naar kennisvergroting wees ons “Golden Crosses” in de vorm van een beleggingscursus. Met ca. 20 deelnemers hebben we er met veel interesse aan deelgenomen. Een paar leden hebben zich daarna bekwaamd in de Fundamentele Analyse en Technische Analyse (TA). Door het invoeren van het 50 d. en 200 d. voortschrijdend gemiddelde (vg) in de koersgrafiek van een bepaald fonds is vroegtijdig te anticiperen op de gevolgen van een “Golden Cross” danwel een “Dead Cross”. De TA vormt sindsdien een ruggesteuntje. En het is, samen met de info uit de wekelijkse “Beursvisie” van Golden Crosses, een gewogen waarde voor aan- of verkooptransacties in onze gezamenlijke portefeuille. Na de afronding van de cursus in 2018, is het contact met Golden Crosses blijven bestaan. Twee keer per jaar laten wij ons door Marco en Wendy bijpraten over velerlei zaken zoals de geopolitieke situatie, zaken uit de beleggingswereld enz. Onze gezamenlijke portefeuille wordt dan doorgenomen waarbij zelfkritiek niet wordt geschuwd.

29 maart 2019

 

Sint-Oelbertgymnasium te Oosterhout Nb
“Leerlingen van het Sint-Oelbertgymnasium in Oosterhout hebben tijdens de lezing van Marco Knulst ervaren dat de verschillende ogenschijnlijk losse vakken die ze op school krijgen als economie, geschiedenis, aardrijkskunde, Engels, statistiek en wiskunde opeens als puzzelstukjes in elkaar blijken te passen. Dat heeft menigeen de ogen geopend.”
Directie van het Sint-Oelbertgymnasium12 juli 2018

 

Rabobank Utrechtse Waarden e.o.
Het team van Golden Crosses heeft een presentatie bij Rabobank Utrechtse Waarden over omwentelingen in het financiële systeem gegeven. De titel Geld (R)evolutie, de strijd om de wereldmacht, geeft duidelijk aan waar Marco Knulst je over aan het denken zet. Ik heb deze keer bewust gekozen voor een deskundige spreker van buiten onze eigen organisatie om onze klanten ook deze visie mee te kunnen geven. De presentatie en avond is bijzonder goed door de klanten en collega’s ontvangen.
Marco Ligterink
Manager Particulieren en Private Banking
 

 

4 augustus 2017

Rabobank Amerstreek
Golden Crosses heeft eerder dit jaar voor onze bank twee workshops georganiseerd en begeleid in het kader van beginnen met beleggen. Tijdens deze sessies konden relaties op een dynamische manier kennis maken met de wereld van beleggen. Door middel van een interactief beleggingsspel werden klanten meegenomen in uiteenlopende beursjaren en welke consequenties op het rendement de specifieke keuzes teweegbrachten. Marco en Wendy hebben deze twee evenementen tot een succes gemaakt door hun professionele opzet en de flexibiliteit die zij hebben om in te spelen op de verschillende kennisniveaus van het publiek. Daarnaast werd ook de Rabobank en haar beleggingsfilosofie goed tot uiting gebracht. Kortom een evenement dat zowel door klanten als door mij als zeer positief werd ervaren.
Antoine Leemans
Manager Private Banking

 

19 juli 2017

Rabobank Drachten Friesland Oost
Het beleggingsspel van Golden Crosses is laagdrempelig en wordt met veel enthousiasme gepresenteerd. Naast de Timing-methodiek van Marco wordt de Beleggingsaanpak van de Rabo geprezen. Er wordt in groepjes gespeeld, waardoor er een fanatiek spelelement ontstaat. Na elke ronde is er inhoudelijke terugkoppeling waar jong en oud van kunnen leren. Onze klanten vonden het een leerzame en enerverende avond!

Peter van Peski
Manager Private Banking

 

13 juli 2017

Rabobank Drechtsteden
Golden Crosses heeft voor onze klanten meerdere beleggingsspellen georganiseerd. Het was overduidelijk dat het leiden van het spel voor Marco en Wendy net zo leuk was als het meedoen voor onze klanten. Het is alweer een maand geleden, maar nog steeds mag ik complementen van onze klanten ontvangen. Dat zegt voor mij genoeg over hoe gepassioneerd en professioneel Marco en Wendy dit aanpakken.

In het najaar willen we onze klanten wederom op een leuke manier kennis laten maken met de dynamische wereld van Beleggen. Uiteraard staan we dan weer samen met Golden Crosses voor de “groep”. Ik kijk er nu al naar uit!
Arne du Burck
Manager Financieel Advies


3 mei 2017

Junior Kamer Zeeuws Vlaanderen
Tijdens een training gegeven door Wendy en Marco van Golden Crosses heeft JCI Zeeuws Vlaanderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met beleggen. Het was een erg leerzame avond waarbij de basis is gelegd voor het beleggen. Een aanrader. Wij gaan op zoek naar de golden cross!


14 april 2017
   
Beleggingsstudieclub De Geldstroom, Hardinxveld-Giessendam
Tijdens de reguliere maandelijkse bijeenkomst op 11 april jl. van onze beleggingsstudieclub De Geldstroom hadden wij als gastsprekers Marco Knulst van Golden Crosses en Ruud Starreveld van 1Vermogensbeheer. Wij kwamen in contact met deze heren na een langdurige zoektocht naar een spreker die ons, zonder commerciële dwang, iets zou kunnen vertellen over o.a. de werking, bijwerking en gevolgen van het handelen in turbo’s.
Afgezien van de goede sfeer moet gezegd worden dat de presentatie, ondersteund met een beamer, van beide heren zeer duidelijk en goed te volgen was. Aangenaam was dat de sprekers zich bedienden van normaal taalgebruik en niet vervielen in vaagheden e.d. Na afloop heerste er onder onze leden een tevreden gevoel, vooral omdat de toch wel ingewikkelde turbo-materie nu een stuk duidelijker was geworden. Aan het eind kwamen de professies van Marco en Ruud ter sprake. Uiteraard staat het ieder vrij hier al of niet gebruik van te maken teneinde de kennis (nog) verder te verbreden. Samengevat: een gezellige en leerzame avond!
Arie Knegt, beleggingsstudieclub De Geldstroom

 

23 maart 2017

Beleggingsstudieclub "De hoogte in", Nieuw-Vossemeer
De aanwezigen vonden het een leerzame bijeenkomst in een gezellige en ontspannen sfeer.
Het spel was interessant met eye openers.
Het meest interessant vond men toch wel de beleggingsmethode van Golden Crosses.
De methode met de lijntjes van het 50 daags en 200 daags gemiddelde.

 

21 februari 2017

Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen
Golden Crosses heeft voor onze beleggende klanten een middag en avondprogramma verzorgd. Het waren interactieve sessies waarbij de klanten, naast het inzicht in het gevolg van hun beleggingsbeslissingen, op een aangename manier met elkaar samen hebben gewerkt. Het beleggingsspel is deskundig begeleid door Marco en Wendy en zeker een aanrader voor relaties die op een educatieve en informele wijze meer over de achtergrond van het thema Beleggen willen weten.
Ronald van Hintum
Manager Private Banking

 

20 februari 2017

Lionsclub West Zeeuwsch Vlaanderen
Langs deze weg wil ik Golden Crosses van harte danken voor de presentatie van afgelopen vrijdag 17 februari j.l. aan de Lionsclub West Zeeuwsch Vlaanderen in de Mauritshof te Ijzendijke. De leden werden ingedeeld in tafeltjes van vier personen, die bij een beleggingsspel hun "talenten" konden tonen. De wijze van presenteren van Uw beiden was duidelijk en boeiend. De tijd vloog voorbij en nadien werd nog lang nagepraat door ieder. Nogmaals dank voor het gebodene die avond.
Veel succes toegewenst voor de toekomst.
Met vriendelijke groet,
Mr W.L.M. Cornelissens

9 november 2016
Rabobank Merwestroom
Golden Crosses heeft voor Rabobank Merwestroom een Beleggingsspel georganiseerd. Gedurende vier spelrondes ging een groep van 30 klanten de strijd met elkaar aan om het fictieve vermogen zo goed mogelijk te beleggen. Het spel heeft competitieve en educatieve elementen. Het nabespreken van elke spelronde was educatief en bood de deelnemers toegevoegde waarde. Golden Crosses gaf de deelnemers nuttige tips die zij in de praktijk direct in kunnen zetten.

Het fanatisme tussen de teams en de discussies onderling over beleggingsbeleid en -beslissingen waren heel leuk om te ervaren. Samen met onze klanten kijken wij met plezier terug op een succesvolle avond.


7 juli 2016
Dhr. R. Geense, Bruinisse
De heer Marco Knulst van de Jong & Knulst vermogensbeheer te Goes, is jarenlang onze coach geweest van de beleggingsclub "The Gamblers" , over zijn integriteit en manier van coaching waren wij erg tevreden. Tijdens zijn coaching hebben wij veel van hem geleerd, vooral zijn presentaties en analyses wanneer een aandeel gekocht en verkocht moet worden door middel van zijn grafieken waren erg leerzaam.

Enige tijd geleden is Marco Knulst met zijn partner Wendy Franken een eigen coaching bedrijf begonnen onder de naam "GoldenCrosses". Direct na het opstarten van hun bedrijf GoldenCrosses hebben de meeste leden van de beleggingsclub wederom gebruik gemaakt van hun diensten om de beleggingscursus te volgen. Marco en Wendy geven ons maandelijks een cursus beleggen en een update wat er gaande is in de wereld t.a.v. beleggingsinformatie. We zijn allemaal erg enthousiast over hun nieuwe aanpak van begeleiding en hun manier waarop het geven van de beleggingscursus plaatsvindt.
Kortom, ik vind hun cursussen en presentaties een must voor iedereen om tot een goed beleggings- en risicobeleid te komen.


19 februari 2016
Ondernemersvereniging Samen Sterk Sluiskil
Op 1 februari 2016 heeft Golden Crosses een deel van de leden van Ondernemersvereniging Samen Sterk Sluiskil middels het zogenaamde ‘Beleggingsspel’ laten kennismaken met de wereld van de beurs en het beleggen. Zij hebben hiertoe speciaal een spel ontwikkeld waarbij de deelnemers in teams worden gedeeld en elk team hetzelfde startkapitaal in 3 tot 5 rondes moet beleggen in de verschillende soorten aandelen, grondstoffen en/of obligaties, dan wel het geld als spaartegoed weg te zetten.

Wat het extra spannend maakt is dat de deelnemers dit fictief doen in een bepaald jaar uit het verleden, en de rendementen dus ook werkelijk bepaald worden. De deelnemers weten echter niet over welk jaar het gaat, maar kunnen aan de hand van de economische verkenning die wordt uitgereikt hier wel zelf een inschatting van maken. Deze kennis kan van invloed zijn op de te maken keuzes bij het beleggen.

Na elke ronde wordt gekeken hoeveel rendement elk team heeft gemaakt. De volgende ronde vangt aan met het restkapitaal! Aan het eind van het spel is het best mogelijk dat de behaalde rendementen per team nogal uiteen lopen! Telkens wordt door Golden Crosses uitvoerig ingegaan op de tendensen en trends die zich in de gekozen jaren zich hebben voorgedaan en hoe men hier op een goede wijze op had kunnen inspelen. Hierbij wordt niet expliciet uitgegaan van enorm te behalen winsten, maar ook juist uitgelegd hoe ook in zeer moeilijke tijden goede beslissingen nodig zijn om niet al het opgebouwde kapitaal in één slecht jaar te verliezen.

De brede uitleg en diepgang ten aanzien van de wereld economie en de invloed hiervan op bepaalde verschillende sectoren werd als zeer interessant ervaren door de deelnemers van de Ondernemersvereniging, onder wie ook onervaren beleggers aanwezig waren voor wie deze avond een allereerste kennismaking was met beleggen. Daarnaast zorgt het spel element voor een gezellige subtiele competitie.

Maar vooral de enthousiaste begeleiding en toelichting van Wendy Franken en Marco Knulst maakten de avond meer dan geslaagd en voor herhaling vatbaar. Onze interesse is zeer zeker gewekt.


30 november 2015
Dhr. P. Smits, Oosterhout
Afgelopen maand heb ik een cursus gevolgd bij Golden Crosses, Marco Knulst.
Na vijf boeiende avonden heb ik veel geleerd over verantwoord en zelfstandig beleggen.
Duidelijke en begrijpbare informatie die niet alleen leerzaam was maar ook prikkelend was om verantwoord meer met beleggingen bezig te zijn.
Al met al een aanrader voor mensen die een rationele onderbouwing willen hebben bij beleggen.


12 november 2015
Dhr. T. van Meel, Made
Via Bedrijven Netwerk Drimmelen leerde ik Marco en Wendy kennen. Mijn kennis voor beleggen was beneden alle niveau, maar na een eerste kennismaking gesprek met Marco en Wendy ging ik de kranten toch anders lezen.
Daaropvolgend heb ik deelgenomen aan een beleggingscursus, samen met collega “amateur” beleggers werden we wegwijs gemaakt in de wereld van aandelen, fondsen, high yields, plussen en voordelen van beleggen, maar ook de risico’s van beleggen. Zeer interessante opsomming van praktijk en theorie over beleggen, die op een smakelijke manier door Marco werden gepresenteerd. Na de cursus ben ik me meer in de wereld van beleggen gaan verdiepen, leuk en interessant.12 november 2015
Dhr. M. Gosens, Hooge Zwaluwe
Ik ben blij dat ik de beleggingscursus gevolgd heb. Er is een wereld voor mij open gegaan wat betreft de wereld achter het beleggen. De grote gedrevenheid van Marco in zijn vak, in combinatie met de humor en grote betrokkenheid van de deelnemers maakte dat de op papier lang lijkende avonden voorbij vlogen. We wilden zelfs het liefst geen pauze. Er was een goede koppeling tussen theorie en praktijk en voldoende ruimte voor het stellen van vragen en/of opmerkingen. De beleggingscursus heeft een prima prijs-kwaliteit verhouding en was perfect geregeld. Enkele verbeterpunten zijn de kwaliteit van de beamer en af en toe wat herrie van buitenaf. Er zou overwogen kunnen worden om de cursisten wat huiswerk mee te geven. Ook zouden de sheets voor of tijdens de cursusavond uitgereikt kunnen worden zodat de cursisten makkelijker aantekeningen kunnen maken.


5 november 2015
Anoniem
Topdocent en top gastvrouw.
Prima ontvangst en uitstekend voorbereid!
Wat ik bijzonder waardeer is de gedrevenheid en openheid in het delen van vakkennis en ervaringen.
Marco vermijd veel specifieke economische en beleggingstermen en maakt mij bewust van theorie en praktijk.
Hierdoor blijft iedereen geboeid en vind de interactie plaats.


3 november 2015
Dhr. J. van Dalen, Made
De beleggingscursus bestond uit zeer leuke en leerzame bijeenkomsten, met leuke deelnemers en organisatoren. De cursus zou nog interactiever gemaakt kunnen worden door cursisten een thuisopdracht mee te geven die tijdens de volgende les behandeld wordt. De presentatie zal nog meer gaan leven als de besproken onderwerpen puntsgewijs zichtbaar worden gemaakt op de PowerPoint presentatie zodat je niet meteen alle informatie kunt lezen.


29 oktober 2015
Mevr. S. Snoeren, Terheijden
Mijn ervaring met de beleggingscursus Geld & Effecten is positief. De kennis van Golden Crosses is super en wordt op een begrijpelijk niveau uitgelegd. Je krijgt veel informatie over een breed gebied van beleggen. De cursus vond plaats in een prettige omgeving in een informele sfeer waarbij voldoende tijd was voor het stellen van vragen. Het enige verbeterpunt is dat sommige teksten wat minder goed leesbaar waren op het projectiescherm.


4 maart 2015 
Mevr. N. Reigersman, Boxtel
Mijn ervaring met Marco is bijzonder goed. Marco is een zeer toegewijd werker die zijn uiterste best doet om zijn cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn. En daar slaagt hij elke keer weer voor de volle honderd procent in. Hij levert uitstekend werk, is zeer zorgvuldig en heel prettig in de omgang. Daarnaast kan Marco de materie glashelder uitleggen, zodat iemand die weinig verstand heeft van beleggen, er goed mee uit de voeten kan. Kortom, Marco is iemand die ik iedereen kan aanbevelen!


17 november 2014
Dhr. J. Niesten, Hulst
Marco Knulst RBA heeft oog voor detail en heeft geweldige resultaten behaald voor het bedrijf.

NIEUWS

Twitter